Nyheter

GREBY GÖTLUNDA FIBERFÖRENING

NYHETER!  - VAD ÄR PÅ GÅNG? 

December 2017

Installationen är igång!

November 2016

Eltel har börjat med installationen i några testhushåll och nästkommande veckor fortsätter installationen i samtliga hushåll.
Onsdag 23 november

Den 23 november kommer Telia vara i Götlunda bygdegård mellan kl 14 och 18:30. Då finns möjlighet att hämta ut router och tv-boxer.

Alla kommer bli tilldelade en viss tid för att undvika att alla kommer samtidigt.Angående gruppavtalet kommer här lite information!

November 2016

Telia kommer att komma ut och ha informationsmöte  i Götlunda bygdegård vid något eller några tillfällen. De ska då informera om hur det kommer att fungera med fiber i ditt hem. De ska även dela ut routers och tv-boxar vid samma tillfälle.

Träffen eller träffarna gäller endast för er som tecknat gruppavtal med Telia.

Mer information kommer snart!


På grund av en avgrävd fiberkabel är fiberprojektet något försenat och inkopplingen startar lite senare än beräknat. Du blir kontaktad via telefon eller lapp i brevlådan. Mer information kommer.September 2016

- De som redan har Telia idag och har valt att fortsätta med Telia via gruppavtalet eller själva via Qmarket måste se till att det är samma person som är skriven på det gamla abonnemanget som även ska ha det nya via fibern.

Är det inte det så får man göra en överlåtelse via den här länken:

https://www.telia.se/privat/support/overlatelse

Anledningen till detta är för att enklare flytta över det gamla avtalet via kopparkabeln till fibern istället.


- Om någon medlem har tecknat avtal med bindningstid på sin hemtelefoni och nu tänker byta leverantör innan tiden har löpt ut så kommer de att få betala en straffavgift som bland annat grundas på hur lång bindningstid de har kvar.Här kommer ett tips på installatör för nätverkskablage. Han hjälper er dra kabel mellan router och apparater som man vill koppla in i nätverket. Rot eller rutavdrag är möjligt att göra för det arbetet.

SENASTE NYTT:


  • Vi har plöjt ner mer mer än halva totala sträckan som är ca 6,5 mil. När det är bra terräng att plöja i så kommer de 4-6000 meter om dagen, när det är riktigt besvärligt kanske det bara blir 25-50 meter. De flesta inom fiberområdet är STENRIKA kan vi berätta. Det är MYCKET sten och berg överallt!


  • Just nu är en grävmaskin vid Lerängen (öster om Tidan) på väg mot Rosenhaga. En annan är i Tovatorp öster om Greby, på väg mot Hansatorp.
  • Schaktteknik har semester: En maskin står still v. 28-29 och den andra står still v.29-32.


  • Tryckning under vägar ska påbörjas om några veckor. När Grebyområdet är avklaratså flyttas maskinen till Skäggebolet-Uggletorp för att fortsätta där.
  • Den del av tätort som finns med i planen kommer att plöjas sist. Förmodligen med lite lättare och mindre grävmaskiner.


  • I området ingår numer också Vad, nordost om järnvägen.


  • I slutet av sommaren, efter semestertiderna,  påbörjas blåsning av fiber.


  • Fjärde fakturan har gått ut till alla och har förfallodag 31 augusti!


  • Fortsätt hålla koll i er e-post eftersom kontrakt om gruppavtal kommer att skickas ut och måste fyllas i av alla medlemmar oavsett om man vill ha det eller inte. Vi behöver veta vilka som vill ha och vilka som inte vill ha det.
  • Informationen om gruppavtalet ligger med i en av presentationerna från ett informationsmöte.